Solitärbukett

 
Pimpad solitärbukett. Ros (Rosa), läderbräken (Rumohra adiantiformis), texasgräs (Ophiopogon japonicus), bambu, bär och "en tunn pinne" att trä bäret på.

Rosbukett

Rosor (Rosa), krysantemum (Chrysanthemum x morifolium) och funkiablad (Hosta).

Bukett i spindelhållare


 
Testade en bukett i spindelhållaren. Även här använder man sig av spiral tekniken. Buketten innehåller rosor (Rosa), texas gräs och brudslöja (Gypsophila paniculata).
Det var lite svårare att få till spiral tekniken pga hållaren.
 

Spindelhållare

 
Spindelhållaren är gjord av sju stycken floratejpade trådar. Man böjer samtliga på lämpligt avstånd beroende på hur stor hållare man vill ha. Forma de tejpade trådarna som på bilden och tråda med myrtentråd lagom många varv beroende på hållarens storlek. Slutligen floratejpar man handtaget.

Invändig trådning med låsning

 
Trådat en tagetes (Tagetes patula) med en 21 tråd, till låsningen används rosentråd som sticks in ca 1cm in på stjälken i kors. Rosentråden läggs sen försiktigt utmed den andra tråden. För att täcka detta används floratejp.

Floratejpnig


Tränar på floratejpning. Floratejpen är "kladdig" på båda sidor, man ska sträcka lite lätt i den samtidigt som man vrider tråden så fäster den. En bra tejpning är slät och tajt på tråden.
 

En trådad och floratejpad tagetes (Tagetes patula).
 

Utvändig trådning

Utvändig trådning görs antingen som på bilden, tråden instucken under blomman "glest" vriden runt stjälken
eller så gör man en ögla precis under blomman och sen vrids den runt stjälken på samma sätt. 
Jag har gjort två olika varianter på avslut.
 

Formbinderi


Ett formbinderi kännetecknas av
  • sluten yttre form
  • kompakt, blommorna är placerade huvud mot huvud, dominans av runda blomformer
  • det enskilda materialet underordnar sig helheten
  • materialets färg, form och textur bildar arbetets struktur
  • materialet ordnas i linjer, ringar, grupper eller blandas i regelbundna/oregelbundna mönster

     

 

 


Höstbukett


Höstbukett bunden med spiralteknik. Blommorna är krysantemum (Santini Kermit), gula rosor (Rosa), brudslöja (Gypsophila paniculata) och krysantemum (Chrysantehmum x morifolium).

Rund bordsdekoration

 
 
Denna runda bordsdekoration är gjord med radial teknik, vattenkant och förhöjd oasis. Helheten ska vara symetrisk, en jämn yttre form och regelbunden placering.
Jag har använt röda och gula rosor (Rosa), ruskus (Golan ruskus), brudslöja (Gypsophila paniculata) och läderbräken (Rumhora adiantiformis).
 

Studiebesök och Nivå dekoration

Här har jag satt rosor (Rosa) i spiralformation med stadgande pinnar emellan. I krukan är det försänkt oasis för att kunna ha en "vattningsnivå".

I utbildningen ingår även företagsekonomi, så igår var vi på studiebesök på två olika  företag.
Först var vi på Borreboda krukmakeri som drivs av Mariann. Hon har inga anställda. Fick veta hur de var för henne att dels starta och driva ett litet företag.
 

Det fanns många vackra saker, bland annat dessa kaffemuggar.
 
 
Café Visthuset blev nästa stopp. Det drivs av två killar och de har ett fåtal anställda. För bara några få år sen var det en tom lada med jordgolv. Efter många arbetstimmar blev det klart att öppna. De har även en del försäljning av lokalproducerat. Tex saft o marmelad.
Vi bjöds på fantastiskt god fika!!
 

Tisdag em hade vi Fredrik i florestik. Vi gick igenom Nivå dekoration, då är det viktigt att tänka på "gyllene snittet". Det betyder att av helheten ska det vara 1/3 kruka o 2/3 blommor eller tvärtom.  Tekniken är radial stickteknik (smal), förhöjd oasis (över krukkant) och ett vattningshål i kanten.
Helheten är asymetrisk med en känsla av triangelform som är grupperad och i nivåer.
Jag har använt rosor (Rosa), läderbräken (Rumohra adiantiformis), krysamtemum (Santini Kermit), ruskus (Golan ruskus), texasgräs och några mikadopinnar som dekoration.

Fler bukettvarianter.....

Den här är jag lite nöjd med faktiskt! Jag har använt rosor (Rosa), krysantemum (Chrysanthemum) och  två sorters vilda blommor samt breda grässtrån. Denna är gjord med spiralteknik.

Här har jag gjort en nivåbukett med spiralteknik. Som bakgrund gjorde jag en hög smal triangel av mikadopinnar, den är trådad för att få en "stjälk". Blommorna här är rosor (Rosa), krysantemum (Chrysanthemum), vilda ormbunkar och "en gul fin blomma" plockad i skogen.
 

Äntligen....som jag har längtat!!!!

Måndagen den 19 Augusti 2013 var första dagen på min nya "yrkesbana". I en hel evighet har jag längtat efter att göra något helt annat, så ÄNTLIGEN fick jag en spark där bak.......
 
Jag  heter Susanne Andersson och är en tjej "i-mina-bästa-år" som bor i Tibro med min familj. Jag har jobbat alldeles för många år inom en och samma bransch så fick jag nu chansen att uppfylla min dröm!!
 

Efter två dagars mjukstart var det fullfart dag tre. Jag vet inte hur många gånger jag band denna bukett, tycker att den är helt ok för att vara min första!
Den är bunden med spiralteknik till en rund bukett.
 
 
 
 
 

RSS 2.0